Icynene si dezvoltarea durabila

 

Dezvoltarea durabila si etanseitatea

Cele mai multe sisteme de izolare pun in evidenta rezistenta termica (valoare lambda), dar din punct de vedere al constructiei, etanseitatea este de fapt esentiala pentru performanta totala a cladirii.

Prin reducerea semnificatica a pierderii de aer, izolatia Icynene poate ajuta sa se ajunga pana la 50% economie de energie, reducand semnificativ emisiile de dioxid de carbon. Economiile de energie pot amortiza rapid costurile izolatiei in doar cativa ani.

Acest sistem impermeabil si economic impiedica patrunderea zgomotului exterior, polen, poluare si umiditate, care permite aerului interior sa fie sanatos cu un risc limitat de condens si mucegai.

Spuma extensibila Icynene ofera o performanta de durata cu etanseitate excelenta, intr-un singur pas. Aceasta metoda de izolatie poate reduce cantitatea de materiale de constructii folosite si, in acelasi timp, accelereaza procesul de  constructie.

Materiile prime ale spumei Icynene H2Foam LITE sunt concentrate de 100 de ori! Acest lucru inseamna ca doar 1/100 al produsului finit este adus pe site-ul de constructie. Amprenta de carbon a transportului produselor noastre este extrem de redus.

Odata aplicata, spuma extensibila Icynene isi face efectul multi ani la rand, fara degradare, reducand necesitatile de renovare – spuma nu se preseaza sau deterioreaza cu timpul – si reducand deseurile de la materialele de constructii.

 

Sustenabilitate prin inovare Icynene

Multe tipuri de spuma extiensibila utilizeaza HCFC (hidroclorofluorocarburile) ca agenti de expandare si contin PBDE (eteri de difenil polibromurati) ca substante ignifuge. Dar HCFC are un coeficient ridicat de incalzire globala (GWP) iar PBDE pot fi toxici pentru oameni si pentru mediul inconjurator.

Nici unul din produsele de izolare sau din spuma extensibila Icynene nu contine PBDE sau HCFC. Toate produsele sunt certificate Icynene avand calificativul REACH. Spumele H2Foam LITE si  FORTE sunt extensibile pana la 100% (fara agenti de spumare sintetici) pe baza de apa.

Spuma Icynene H2Foam LITE a fost testata in mod independent in Europa in conformitate cu ISO 16000-9 si nu contine substante periculoase sau toxice.

Icynene este membru al Green Building Council din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

 

Filosofia de dezvoltare durabila prin Icynene

Din 1986 Icynene crede cu tarie in importanta responsabilitatii companiei din punct de vedere al utilizarii resurselor planetei, prin proiectarea unor solutii inovatoare pentru rezolvarea problemelor, cum ar fi consumul de energie si incalzirea globala. Ca lider al producatorilor de spuma izolatoare proiectata pe piata constructiilor, Icynene este un exemplu de dezvoltare durabila, datorita angajamentului folosirii tehnologiilor care reduc impactul lor asupra mediului.

Toate produsele Icynene sunt considerate ecologice, prin organizarea de Green Building Standard National ™ de la Asociatia Nationala a Constructorilor (Uniunea Nationala a constructori de case din America de Nord).