Vata de sticla – comparatie

 


Spuma expandata

Vata de sticla
 

Icynene opreste infiltrarea aerului


Izolatia Icynene actioneaza ca o protectie impotriva vantului  de vant care va tine de cald – si va protejeaza de vant.
 
Vata de sticla – sau celuloza – este ca un pulover de lana – atunci cand nu exista vant, va tine cald. In ciuda grosimei, care ofera rezistenta buna la caldura, exista intotdeauna pierderi de aer, care vor creste factura de energie.

Spuma expandata – un material modern


Izolarea prin spuma extensibila este folosita de mai bine de 25 de ani in unele tari si sute de mii de cladiri sunt deja izolate cu Icynene.

Vata de sticla este o tehnologie veche iar celuloza este nici mai mult, nici mai putin decat un material din hartie zdrobita. Ambele se comprima in timp si absorb umezeala. Prin urmare, tipurile moderne de izolatie devin mult mai populare.

Spuma expandata izoleaza usor zonele mai putin accesibile


Spuma izolatoare isi mareste volumul pana la 100 de ori din volumul sau original pentru a umple toate spatiile – asigurandu-se astfel o izolare maxima.

Vata de sticla si celuloza sunt foarte dificil de instalat 100% perfect – daca aduni toate spatiile care nu sunt usor accesibile, acestea pot fi semnificative si  permit infiltrarea aerului in fiecare zi!

Spuma Icynene protejeaza spatiile impotriva umezelii

 
Spuma extensibila, cu celule deschise, Icynene LD-C-50 permite evacuarea umezelii  si apei in loc de a le mentinte, spre deosebire de spumele cu celule inchise, care nu filtreaza deloc.

Celuloza este fabricata din hartie zdrobita care absoarbe apa si la care este, de multe ori, adaugata sarea de bor. Vata de sticla si celuloza nu resping apa – apa ramane in loc si poate provoca daune in cladirea dvs. De asemenea,vata de sticla reduce capacitatea de izolare. Acesta este unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea mucegaiului.

Spuma extensibla Icynene este sanatosa

Icynene nu contine formaldehida, HCFC, CFC sau HFA si nu produce emisii toxice. Celulele spumoase Icynene sunt umplute doar cu aer, in contrast cu spumele poliuretanice conventionale. De cele mai multe ori, vata de sticla contine formaldehida, care se poate infiltra si in casa ta. Mai mult decat atat, productia de vata de sticla consuma o cantitate foarte mare de energie. Continutul de sare de bor in vata de celuloza a creat multe controverse cu privire la impactul acesteia asupra sanatatii.

Spuma extensibila nu atrage insectele si nici rozatorii

Cele mai multe spume extensibile nu sunt o sursa de hrana pentru rozatoare, termite si alte creaturi nedorite. Ele nu sunt favorabile pentru crearea cuiburilor de rozatoare, deoarece aerul nu poate patrunde prin spuma. Vata de sticla si celuloza pot fi devastate de insecte, iar unele isi pot dezvolta chiar cuiburi acolo.

Spuma extensibila nu se distruge cu usurinta

Spuma extensibila, rigida, MD-R-210 se intarestesi se transforma intr-un material dens, care este dificil de distrus. Vata de sticla si celuloza se deterioreaza usor. Izolarea in zone precum subsolurile sau podurile pot fi deteriorate de animale domestice, de miscarea obiectelor si multe altele.