Nu am moștenit Pământul de la strămoșii noștri, ci îl împrumutăm de la copiii noștri.

Antoine de Saint-Exupéry, Țara Oamenilor (Terre des Hommes)

Este un avertisment dur și noi putem vedea deja pagubele făcute. Omenirea se află astăzi pe marginea unei prăpastii din punct de vedere ecologic. Epoca materialelor plastice, gaura de ozon, încălzirea globală, emisiile de gaze cu efect de seră … Era noastră trece printr-un moment de cotitură care prevede viitorul nostru și mai ales viitorul umanității.

Ce tip de lume am vrea să lăsăm generațiilor următoare?

O privire clară asupra lucrurilor…

Compania ICYNENE LAPOLLA își dezvoltă activitatea pe mai multe continente, în mai mult de 30 de țări și între tot atâtea culturi. Prin urmare, suntem conștienți de starea clădirilor pentru uz individual și comun din întreaga lume. Același lucru este valabil și pentru clădirile de birouri sau publice.

Ceea ce vedem nu ne încântă foarte tare.  Aici, energia este pierdută în cantități colosale. Datorită izolațiilor prost realizate, ardem la propriu milioane.

De asemenea, se risipește mult în alte domenii care nu au nici o legătură cu izolarea și cu domeniul construcțiilor în general: deșeuri alimentare, deșeuri din transporturi etc.
Nu există nici un motiv întemeiat pentru care să nu facem ceva în această privință.

 

Haideți să începem să lucrăm, chiar acum, cu toate forțele noastre, la o lume mai bună.

Cu toate că aceste probleme sunt importante, grupul ICYNENE LAPOLLA nu poate schimba modalitatea în care gândește și acționează lumea fără ajutorul altor oameni. Avem nevoie ca echipele noastre, partenerii și clienții noștri să ne urmeze pe drumul responsabil al izolațiilor ecologice a oricărui obiectiv, oriunde s-ar afla.

Haideți să lucrăm împreună și să transformăm lumea noastră într-un loc mai ecologic. Urcați în trenul dezvoltării sustenabile, deoarece altă șansă nu vom mai primi. Pas cu pas ne putem ajuta reciproc și putem porni pe drumul schimbărilor uriașe.

De aceea grupul nostru susține în mod activ proiectele importante, cum ar fi proiectul masiv de reîmpădurire a munților Tatra din Europa centrală. Acum, compania ICYNENE LAPOLLA plantează în această zonă puternic afectată de o furtună devastatoare în anii 2004, câte 5 copaci pentru fiecare butoi de material izolator vândut.

 

ICYNENE LAPOLLA: viziune ecologică responsabilă asupra viitorului materialelor izolante

Compania ICYNENE LAPOLLA susține un cu totul alt concept de izolare, având ca scop optimizarea eficienței clădirilor. Pentru a putea realiza acest lucru, oferim clienților noștri amatori și profesioniști avantajele unui proces ecologic responsabil.

• Sticlele din plastic PET (polietilenă tereftalată) reciclate sunt utilizate ca și ingredient al materialului nostru izolant.

• Material izolant, care este ușor ca și aerul. Anumite spume ICYNENE sunt fabricate în proporție de 99% din aer. Tocmai de aceea doar cei 1% rămași sunt transportați pe șantier, ceea ce reduce semnificativ emisiile de CO2 cauzate de transportul materialelor.

• Versatilitatea soluțiilor noastre pentru izolarea zonelor cheie din clădire. Este simplu și inteligent!

• O economie mai mare la încălzire și climatizare, și asta imediat și pentru totdeauna mulțumită spumei izolatoare ICYNENE.

• Durabilitate și performanță de-a lungul vieții clădirii. Sistemul de izolație nu mai trebuie refăcut o dată la zece ani (sau chiar și mai devreme!), spre deosebire de izolarea cu alte materiale.

Icynene România